User Profile: anafatihah

Show pings in: English | Malay | All

 

anafatihah

Your avatar

Real Name: Ana Fatihah

Member Since: 10th February 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Arkitek Jalanan by Teme Abdullah | Book Review

Bakat tanpa otak, sia-sia. Otak tanpa bakat, lebih berguna. Bakat dan otak, moga tidak tersalah guna.Malam ni aku nak review buku yang paling meletup-letup buat masa sekarang ni iaitu Arkitek Jalanan by Teme Abdullah. Sebenarnya seram jugak nak review buku yang famous macam ni haha. Maklumlah feedback semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 week and 2 days ago.

 

Study Week Oh Study Week

Yup, minggu ni adalah minggu belajar atau study week untuk UIA. Tapi, saya dah selesai satu paper dah pun hari ni. Kihkih. Esok satu paper lagi kemudian cuti-cuti Malaysia untuk dua minggu lebih. Then, barulah last paaaaaper pada 2 Jun nanti. Fiuuuh, lama tuh cuti.Haa, tengok gambar laptop saya kat atas tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 week and 4 days ago.

 

Buku Baru Hasil Dari Pusing #PBAKL

Haritu dah ceritakan kisah saya Seharian di Pesta Buku Antarabangsa PWTC. Menarik tak? Haha. Ada yang sebab baca entry saya tu terus laju-laju pergi PBAKL tak? Okey, perasannya Fatihah uitt!Dalam entry tu kan saya ada janji nak share buku-buku yang saya beli dari PBAKL kan. Jadi, inshaAllah entry kali ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
2 weeks and 2 days ago.

 

Bila Sepupu-Sepapat Berkumpul

Sepupu-sepapat yang dimaksudkan ni bukanlah dimaksudkan saya dengan sepupu-sepapat saya. Tapi, anak-anak buah saya semua tulah. Okey, sebelum saya meneruskan cerita. Izinkan saya mengenalkan anak-anak buah yang saya cintai ni. :)Abang Irfan, Faqih, Abang Long (Furqan), Irsyad, HusnaSusunan nama tu ikut umur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
2 weeks and 6 days ago.

 

Umrah Disember | Books Review

Penulis: Amli GhazaliPublisher: AmlibooksISBN: 978-967-12139-1-9Halaman: 102msSinopsis Umrah Disember - GoodreadsSatu pengalaman yang tidak boleh dilupakan semasa mengerjakan umrah kali ini ialah mendaki Gua Hira. Allahu Akbar! Sebenarnya Gua Hira terletak tidak jauh dari Masjid al-Haram. Seingat saya lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
3 weeks and 2 days ago.

 

Seharian di Pesta Buku Antarabangsa PWTC

Sebenarnya bukanlah seharian suntuk aku dekatPesta Buku Antarabangsa PWTC ni. Aku bertolak dari bilik dalam pukul 9.30 pagi. Sampai-sampai kat PWTC dah nak dekat pukul 11 pagi pulak. Lama betul ambik masa dari UIA ke PWTC. HahaMungkin sebab ni first time aku naik LRT ke sana. So, ambik masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
3 weeks and 3 days ago.

 

Murahnyaaa Barang dekat EZBUY Malaysia!

Korang pernah dengar tak pasal website shopping online ezbuy ni? What? First time dengar? Takpe-takpe, it's okay. Better late than never right? Hehe. Acah-acah je Fatihah ni, padahal dia pun takdelaa lama sangat tahu pasal ezbuy ni.Apa Itu Ezbuy?Okeylaa, ezbuy Malaysia ni sebenarnya adalah gedung online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
4 weeks and a day ago.

 

Pesta Buku Online di BookCafe

Klik gambar untuk tengok bukuAku ni subscriber untuk website BookCafe ni. jadi, aku akan dapat emel kalau ada diskaun atau harga runtuh dekat sana. Paling latest, aku dapat emel tentang Pesta Buku Online ni lah. Berpinar-pinar mata aku bila tengok diskaun yang diberikan tu.Padahal baru jerlaa lepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
4 weeks and a day ago.

 

GIVEAWAY BY BCSB : ROAD TO 100K VIEW

Syarat-syarat:Wajib follow blog BCSB. done!Wajib follow Google Plus. done!Follow IG bagi yang ada akaun IG. done!Tulis entri bertajuk GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW, letak banner di atas dan backlink ke entri ni. Tinggalkan URL pada komen di bawah. done!26.04.2017 - 26.05.2017 (...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
4 weeks and 2 days ago.

 

Hotel untuk Backpackers di Ipoh

Assalamualaikum and hi!Hari ni aku nak share dengan korang tentang lokasi menarik di Ipoh! Sekarang ni, Ipoh makin famous di kalangan para pelancong kan? Aku dah pernah pergi sana, tapi aku memang kalau boleh nak pergi lagi sekali sebab banyak lagi tempat menarik yang aku belum sempat singgah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month ago.

 

Ranah 3 Warna | Books Review

Penulis: A. FuadiPublisher: PTS LiteraISBN: 978-967-578-358-6Halaman: 497msSinopsis Ranah 3 Warna - GoodreadsAlif baru saja tamat dari Pondok Madani. Dia bahkan sudah bisa bermimpi dalam bahasa Arab dan Inggris. Impiannya? Tinggi betul. Ingin belajar teknologi tinggi di Bandung seperti Habibie, lalu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month ago.

 

Wordless Wednesday: Seminar Pemantapan Aqidah

Saya berasa terpanggil untuk kongsikan program yang inshaAllah sangat bermanfaat untuk kita semua. Jom ramai-ramai pakat hadirkan diri ke program ini. Buat para pelajar, kalau daftar awal sebelum 22/4/2017 dapat harga istimewa tau.Untuk berdaftar, boleh terus ke website ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month ago.

 

Khabar Gembira | Jom Tingkatkan Ibadah

Sedar tak sedar hari ni dah pun 19 Rejab 1438H. Fiuh, betapa cepatnya masa berlalu. Dah nak masuk Ramadhan pulak dah. Semoga kita semua berkesempatan menemui Ramadhan tahun ini. Amiin.Semestinya khabar gembira untuk kita semua kaum muslim, bila kita sedar yang Ramadhan sudah semakin menghampiri. Kan?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and a week ago.

 

Buku dari BOOKCAFE | UNBOXING

Hujung bulan March haritu saya sempat membeli belah dekat Kedai Buku Online, BookCafe.com.my. Ya, kalau ikutkan memang saya tengah puasa buku. Tapi, I cannot resist laaa. Haha. Lagipun, it's okey sebab saya beli dengan pembelian yang berbaloi-baloi tau masa tu. (sedapkan hati :P)Masa saya beli tu BookCafe...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and a week ago.

 

Resepi Tiramisu (Kek Coklat Chiffon + CreamCheese)

Haritu kan aku ada cerita masa cuti midsem aku sempatlah jugak buat Cheesecake Mangga dengan Kek Tiramisu. Jadi, kalini aku nak share laa resepi kek Tiramisu seperti yang dijanjikan haritu. :)Disebabkan kek ni favourite mak aku, jadi rasa macam tak lengkap pulak kalau tak buat kek tiramisu bila balik rumah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and a week ago.

 

Sayalah Penggemar Barang Free

Haha. Rasa macam takleh blah jer tajuk tu. Rasa macam tengah cakap macamni,"Sayalah Penggemar Barang Free! Hahahahaha" Sila buat macam suara kartun superhero yang dialih suara ke Bahasa Melayu.dengan gaya tangan masing-masing.(Erghh, peliknya rasa intro ni.)Abaikan.Ya, saya memang penggemar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and 2 weeks ago.

 

Nak Sihat dan Cantik pun Perlu Bijak

Kalau cerita pasal kesihatan dan kecantikan ni, semestinya sangat sinonim dengan wanita kan? Nak sihat dan cantik ni jugak boleh terbahagi kepada penjagaan dalaman dan luaran. Kalau bagi saya, sudah tentulah saya akan cakap penjagaan yang terbaik harus datang dari dalam.Dari segi pemakanan dan jugak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and 2 weeks ago.

 

Zainab Al-Ghazali: Srikandi Islam Mesir | Books Review

Penulis: Ustaz Shafie Abd. RahmanPublisher: Yamani Angle Sdn. BhdISBN: 978-967-052-510-5Sekarang bilik penjara 24 itu tidak gelap lagi. Barulah Zainab Al-Ghazali nampak semua yang ada di dalam bilik itu. Dia mengucap dan beristighfar panjang. Rupa-rupanya tujuan Zainab dimasukkan ke dalam bilik itu adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and 2 weeks ago.

 

Jangan Kita Lupakan Mereka

sumberKomik ni sangatlah deep kan. Boleh bayangkan tak kalau kita sekeluarga sama-sama melarikan diri dari rumah sebab rumah kita kena serang pihak musuh. Kemudian, dalam perjalanan tu seorang demi seorang dari keluarga kita diambil oleh Allah dan tidak berjaya diselamatkan. Last, bila sampai di tempat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and 2 weeks ago.

 

Kerana Mati Itu Tidak Mengenal Usia

Setiap kali aku membuat panggilan ke rumah. Aku akan tanya update dari mak aku di penghujung perbualan. Ado cito gapo-gapo dok ma dekat kapong tu? Berita ko?"Anok si P takdok doh, baru umur empat tahun. Lepahtu, sore lagi Pok Cik M pun baru jugok takdok. Hari samolaa."Aku terdiam.Innalillahi wa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 Next »