User Profile: anafatihah

Show pings in: English | Malay | All

 

anafatihah

Your avatar

Real Name: Ana Fatihah

Member Since: 10th February 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Hotel untuk Backpackers di Ipoh

Assalamualaikum and hi!Hari ni aku nak share dengan korang tentang lokasi menarik di Ipoh! Sekarang ni, Ipoh makin famous di kalangan para pelancong kan? Aku dah pernah pergi sana, tapi aku memang kalau boleh nak pergi lagi sekali sebab banyak lagi tempat menarik yang aku belum sempat singgah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
3 days and 4 hours ago.

 

Ranah 3 Warna | Books Review

Penulis: A. FuadiPublisher: PTS LiteraISBN: 978-967-578-358-6Halaman: 497msSinopsis Ranah 3 Warna - GoodreadsAlif baru saja tamat dari Pondok Madani. Dia bahkan sudah bisa bermimpi dalam bahasa Arab dan Inggris. Impiannya? Tinggi betul. Ingin belajar teknologi tinggi di Bandung seperti Habibie, lalu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
5 days and 14 hours ago.

 

Wordless Wednesday: Seminar Pemantapan Aqidah

Saya berasa terpanggil untuk kongsikan program yang inshaAllah sangat bermanfaat untuk kita semua. Jom ramai-ramai pakat hadirkan diri ke program ini. Buat para pelajar, kalau daftar awal sebelum 22/4/2017 dapat harga istimewa tau.Untuk berdaftar, boleh terus ke website ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 week ago.

 

Khabar Gembira | Jom Tingkatkan Ibadah

Sedar tak sedar hari ni dah pun 19 Rejab 1438H. Fiuh, betapa cepatnya masa berlalu. Dah nak masuk Ramadhan pulak dah. Semoga kita semua berkesempatan menemui Ramadhan tahun ini. Amiin.Semestinya khabar gembira untuk kita semua kaum muslim, bila kita sedar yang Ramadhan sudah semakin menghampiri. Kan?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 week and 4 days ago.

 

Buku dari BOOKCAFE | UNBOXING

Hujung bulan March haritu saya sempat membeli belah dekat Kedai Buku Online, BookCafe.com.my. Ya, kalau ikutkan memang saya tengah puasa buku. Tapi, I cannot resist laaa. Haha. Lagipun, it's okey sebab saya beli dengan pembelian yang berbaloi-baloi tau masa tu. (sedapkan hati :P)Masa saya beli tu BookCafe...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 week and 5 days ago.

 

Resepi Tiramisu (Kek Coklat Chiffon + CreamCheese)

Haritu kan aku ada cerita masa cuti midsem aku sempatlah jugak buat Cheesecake Mangga dengan Kek Tiramisu. Jadi, kalini aku nak share laa resepi kek Tiramisu seperti yang dijanjikan haritu. :)Disebabkan kek ni favourite mak aku, jadi rasa macam tak lengkap pulak kalau tak buat kek tiramisu bila balik rumah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
2 weeks and a day ago.

 

Sayalah Penggemar Barang Free

Haha. Rasa macam takleh blah jer tajuk tu. Rasa macam tengah cakap macamni,"Sayalah Penggemar Barang Free! Hahahahaha" Sila buat macam suara kartun superhero yang dialih suara ke Bahasa Melayu.dengan gaya tangan masing-masing.(Erghh, peliknya rasa intro ni.)Abaikan.Ya, saya memang penggemar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
2 weeks and a day ago.

 

Nak Sihat dan Cantik pun Perlu Bijak

Kalau cerita pasal kesihatan dan kecantikan ni, semestinya sangat sinonim dengan wanita kan? Nak sihat dan cantik ni jugak boleh terbahagi kepada penjagaan dalaman dan luaran. Kalau bagi saya, sudah tentulah saya akan cakap penjagaan yang terbaik harus datang dari dalam.Dari segi pemakanan dan jugak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
2 weeks and 3 days ago.

 

Zainab Al-Ghazali: Srikandi Islam Mesir | Books Review

Penulis: Ustaz Shafie Abd. RahmanPublisher: Yamani Angle Sdn. BhdISBN: 978-967-052-510-5Sekarang bilik penjara 24 itu tidak gelap lagi. Barulah Zainab Al-Ghazali nampak semua yang ada di dalam bilik itu. Dia mengucap dan beristighfar panjang. Rupa-rupanya tujuan Zainab dimasukkan ke dalam bilik itu adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
2 weeks and 4 days ago.

 

Jangan Kita Lupakan Mereka

sumberKomik ni sangatlah deep kan. Boleh bayangkan tak kalau kita sekeluarga sama-sama melarikan diri dari rumah sebab rumah kita kena serang pihak musuh. Kemudian, dalam perjalanan tu seorang demi seorang dari keluarga kita diambil oleh Allah dan tidak berjaya diselamatkan. Last, bila sampai di tempat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
2 weeks and 6 days ago.

 

Kerana Mati Itu Tidak Mengenal Usia

Setiap kali aku membuat panggilan ke rumah. Aku akan tanya update dari mak aku di penghujung perbualan. Ado cito gapo-gapo dok ma dekat kapong tu? Berita ko?"Anok si P takdok doh, baru umur empat tahun. Lepahtu, sore lagi Pok Cik M pun baru jugok takdok. Hari samolaa."Aku terdiam.Innalillahi wa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
3 weeks ago.

 

MARCH 2017 HIGHLIGHT STORIES

Nak buat entry ni, memang rasa kena berjuang sungguh untuk melawan aura malas update blog. Permulaan yang kurang baik sebenarnya untuk April dengan sikap negatif macamni. "Wahai sifat malas, nyah kau dari diriku! Muahahahaha"Satu lagi masalah, saya macam taktahu nak tulis apa untuk March 2017 Highlight...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
3 weeks and 2 days ago.

 

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Lazada nampaknya kembali dengan jualan besar-besarannya lagi. Kali ini adalahLazada Big Baby Fair. Bermula dari 27 March hingga 2 April. Hari ini merupakan hari terakhir ye kawan-kawan. Special discount is up to 85%. Wohoooo!Apa lagi? Cepat-cepat klik banner untuk shopping. Masih belum terlambat.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
3 weeks and 4 days ago.

 

Terima Kasih Kak Ana Suhana

Semalam, aku pergi check barang dekat pejabat barulah aku jumpa nama aku. Tengok dalam kertas tu, barang aku sampai 28/3. Sebelum ni aku dah pergi cek dah hari Isnin 27/3 tapi takde lagi masatu. Apapun, alhamdulillah barang dah sampai.Sebenarnya ni kiriman dari Kak Ana Suhana. Terima kasih banyak Kak Ana.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
3 weeks and 6 days ago.

 

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.comPencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.Syarat-syaratnya :Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
4 weeks ago.

 

Cerita Kad Matrik. It was So Funny When..

Gambar dekat matric card aku ni memang kelakar habis. Bukan sebab i tak comel okey, tapi sebab gambar tu macam kemek gituh. Low quality. Haha okey yang part comel tu mengarut jek! -_-Tapi, okeylaa. Bukan nak buat apa sangatpun kan. Sekadar di matric card, muka buruk pun takde effect sesape rasanya. HahaApa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
4 weeks and a day ago.

 

Resepi CheeseCake Mangga No-Bake Senang dan Sedap

Masa balik bercuti haritu, saya sempat baking dua bijik kek. Khas buat keluarga tersayang. HihiKek pertama adalah Mango Cheesecake Non Bake dan kek kedua pulak Kek Tiramisu. Alhamdulillah, dua-dua boleh tahanlah menjadi jugak.Okey, kali ni saya nak shareResepi Mango Cheesecake Non Bake Senang dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month ago.

 

Book Donation for Nilam Programme

Aku jumpa pasal program ni dekat blog Syifa dan aku rasa program ni sangat menarik dan mulia. Jadi, akupun tolonglah mana yang patut dengan menyebarkan program ni dekat blog aku jugak. Sebenarnya susah nak copy artikel Syifa sebab beliau disable right click dan juga highlight dekat blog. Tapi, since aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month ago.

 

8 Cara Berkesan Buat Orang Sukakan Kita 'Human relation'

Pertama sekali, saya sajalaa kan nak kongsi dengan korang yang saya dah selesai present satu lagi subjek, Introduction of Teaching. Subjek ni pun saya jadi kumpulan pertama bentang tau. Samalah ceritanya macam subjek Principle of Teaching hari tu. Alhamdulillah, berehh.Dua tiga hari ni memang blog saya agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and a week ago.

 

Blog Giveaway by RII

GIVEAWAY ENDS : 1 APRIL 2017ana_fatihah

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 Next »