User Profile: alongxp

Show pings in: English | Malay | All

 

alongxp

Your avatar

Real Name: Alongxp

Member Since: 28th December 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 16

Belajar buat blog guna blogspot

kalau korang nak belajar buat blog guna blogspot, saya cadangankan jangan cari saya hahaha Sebab blogspot bukanlah platform yang biasa saya guna, apatah lagi kepakaran saya. memang tak lah Ramai yang whatsapp, telegram, tweet, dan pm saya di fb nak belajar buat blog, malangnya nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
3 weeks and 2 days ago.

 

Samsung mengumumkan upgrade terbaru pada Model A series

Samsung mengumumkan upgrade terbaru pada Model A series Baru yang tak berapa baru, tapi tak basi lagi Samsung mengumumkan upgrade terbaru pada Model A seriesnya. Opkos la telefon samsung A series, takkan basikal pulak kan? Secara lebih tepatnya adalah Samsung Galaxy A5 dan A7 dengan kamera depan 16MP...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
1 month and 3 weeks ago.

 

PC spec untuk main dota 2

Baru-baru ni adik saya, angah whatsapp saya, bagi spec sebuah pc dan tanya saya ok ke pc spec tu dengan harga tu? saya cakap ok sangat la tu, lepas tu dia bagi saya minimum pc spec untuk main dota 2. Bila saya tengok minimum spec pc untuk dota 2 tu, saya cakap dengan dia, spec [] The post PC spec...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips dan trik menggunakan windows

Lama dah saya perhati benda ni, ramai yang tak tahu tips dan trik menggunakan windows ni, benda ni simple je, tapi ramai yang tak tahu, jadi hari ni saya nak kongsikan tips dan trik menggunakan windows yang akan memudahkan kerja anda seterusnya meningkatkan produktiviti anda. Butang windows: Ramai sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
2 months and a week ago.

 

Kodak Ektra: Handphone keluaran kodak

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, dah tau belum pasal kodak ektra? handphone yang dilahirkan oleh kodak? Abang-abang, hakak-hakak, pakcik makcik mesti tau kodak kan? Dan majoriti orang melayu, bila sebut kodak, diorang akan bayangkan benda ni kan? walaupun belambak brand...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Apa beza antara blogspot dengan wordpress?

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, masih ramai lagi rupanya yang tak tahu apa beza antara blogspot dengan wordpress. Ada blogger yang dah mula tertarik dengan wordpress, tapi takut sangat nak berhijrah kepada wordpress, sebab boleh dikatakan besar juga lah perbezaan antara 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
5 months and a week ago.

 

Download cerita baru

Bro, download cerita baru , Apa cerita baru yang ada? dah download?, jap g aku dtg nak sedut movie baru-baru. Assalamualaikum dan salam sejahtera para sahabat blog alongxp.com, well dialog-dialog kat atas tu adalah dialog atau pertanyaan kawan-kawan saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
6 months and 4 weeks ago.

 

VR Box ni apa benda?

VR Box ni apa benda? Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat blog alongxp.com, kisahnya pasal VR Box ni, adalah bermula bila kawan abang yang abang dah 8 tahun kenal menawarkan abang untuk jadi reseller VR Box yang berkarton-karton dia ambil. Sebagai seorang blogger teknologi, abang pastinya tahu apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
7 months and a week ago.

 

nak hack whatsapp orang

Assalamualaikum dan hai para sahabat, nak hack whatsapp orang? ape hal? Ok, berdasarkan ilmu dan skill seo abang yang tak seberapa, dan rentetan dari entri cara baca whatsapp orang ni, maka banyakla orang yang contact abang dengan tujuan nak hack whatsapp orang lain, terutama pasangan mereka. Sejujurnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
7 months and a week ago.

 

Pen pelbagai fungsi

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat alongxp.com, bila anda tengok featured image entri ni, mesti korang bayangkan pen pelbagai fungsi tu macam ni kan? Maaf, saya terpaksa mengecewakan anda semua, kerana pen pelbagai fungsi yang saya nak kongsikan kat sini adalah yang ini: Dari kiri: 2 buah PENdrive.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Gasket head terbakar, hari raya dah dekat

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca alongxp.com. Yup, itulah yang terjadi, gasket head terbakar dikala hari raya dah dekat. Kali terakhir saya rasa nak menangis sangat bila mengenangkan raya dah dekat adalah pada tahun 2009. Siapa yang kenal saya dengan sangat rapat, dia tahu lah kenapa. Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
9 months ago.

 

Cabaran bulan puasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, berbulan gak tak update. Siap Aretikz perli kata lama tak update ha ni nak cerita pasal Cabaran bulan puasa. sumber gambar Bukan suka-suka tak nak update blog ni, tapi terlampau sibuk dengan tugas hakiki, lepas tu pulak, bulan puasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
9 months and 2 weeks ago.

 

Cara install wordpress melalui Softaculous

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Hari ni saya nak kongsikan Cara install wordpress melalui Softaculous. Softaculous adalah salah satu skrip pemasangan-auto atau auto-installer script. Ia membolehkan anda untuk install aplikasi web popular seperti WordPress dengan mudah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
1 week and a day ago.

 

Tolong free je, tak ada upah

Terdetik hati ni nak tulis pasal tolong free je, tak ada upah ni masa tengah menggelitik menahan sakit perut masa nak ke tandas. Jadi masa tengah termenung tu saya draft dan keluar tu saya sambung draft lagi dan hari ni saya kongsikan pasal tolong tanpa minta upah. Pastinya ada yg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
2 weeks ago.

 

Ucapan terima kasih kepada pemberi komen

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar?(boleh tak korang jawab di ruangan komen?) Kali ni saya nak kongsikan cara untuk kita beri ucapan terima kasih kepada pemberi komen. Ok, sebelum saya mengembirakan anda dengan tutorial cara memberi ucapan terima kasih kepada pemberi komen di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
2 weeks ago.

 

Rasa tak puas hati betul kali ni

Assalamualaikum dan hai pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Enti kali ni saya nak luahkan rasa tak puas hati saya. Rasa tak puas hati betul kali ni bila orang putih khususnya orang Amerika memandai-mandai ubah sesuatu yang menjadi kepercayaan saya sejak dari kecil. sumber gambar Yelah, mana saya tak puas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
2 weeks and a day ago.

 

Pencipta email meninggal dunia

Pencipta email dan orang yang memilih simbol @ untuk alamat email telah meninggal dunia sabtu yang lalu. Pencipta email meninggal dunia Ray Tomlinson, pencipta email moden dan orang yang memilih simbol @ untuk digunakan untuk pada alamat email telah meninggal dunia pada umur 74. Simbol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
2 weeks and 2 days ago.

 

Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet. Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan. Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
2 weeks and 4 days ago.

 

RF3 World Firmax3 Malaysia bukan produk automotif

Assalamualaikum dan hai pembaca alongxp.com. Anda terpinga-pinga dengan tajuk entri kali ini “RF3 World Firmax3 Malaysia bukan produk automotif”?. Jangan bimbang, bukan anda sorang yang terpinga-pinga. Sebenarnya, masa tengok geng best blogger network kongsi gambar pasal ranking seo untuk keyword RF3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Apa khabar mr.diy? [Kongsikan]

Assalamualaikum dan apa khabar para pembaca alongxp.com? Kenapa tajuk hari ni apa khabar mr.diy? Sebenarnya topik utama adalah pasal ketidak puasan hati saya terhadap mungkin sikap staf mr.diy giant banting. Saya ambil masa beberapa hari juga nak fikir tajuk yang tak biadap untuk perkara yang saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
3 weeks and a day ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »