User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

Your avatar

Real Name: abahhfiy

Member Since: 17th July 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 13

ANTARA PUNCA KESESAKAN HUJUNG JAMBATAN PULAU PINANG

Antara punca kesesakan dihujung Jambatan Pulau Pinang menghala ke arah utara ialah sebab pertemuan beberapa simpang keluar.Susur keluar simpang dari Perai dan juga Juru yang bertembung dengan kenderaan dari jambatan merupakan punca sebenar kesesakan menghala ke utara.Selagi belum ada penyelesaian kat situ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks ago.

 

DAILY RIDE BUTTERWORTH TO BAYAN BARU

Percaya tau tak, suatu hari nanti video-video daily ride camniboleh dibuat kenangan...tambah-tambah pulak time Covid19 dan jugak PKP camniFULL VIDEO DI CHANNELJANGAN LUPA SUBSCRIBE TAU

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 4 days ago.

 

BABI BABI BABI UJAR ADUN

Pertikaman lidah di persidangan DUN dua hari lalu,yang menyebabkan video jeritan perkataan “babi” dan “pengkhianat”kini tular di media sosialJANGAN LUPA SUBSCRIBEhttps://www.youtube.com/watch?v=33rURhMIsKo

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 5 days ago.

 

PETANG JUMAAT DI PENANG BRIDGE MASA PKPB

Walaupun kenderaan tak banyak tapi kalau nak comparedengan PKP yang sebelum nih perbezaan memang ketaratak percaya cuba tengok live video yang di upload ke youtubejangan lupa subscribe tau..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 weeks and a day ago.

 

PKPB DAH TAK ADA ROADBLOCK

Semalam bermulalah PKPB secara rasminya di Pulau PinangMungkin semalam public holiday, so kenderaan tak berapa banyak lagiapa apa pun jom ushar video yang dibuat secara live difacebook yang kemudiannya diupload ke youtubejangan lupa subscribe tau

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 weeks and 2 days ago.

 

PETANG PKPB DI JAMBATAN PULAU PINANG

Semalam bermulanya fasa baru PKPB atau PKP5 yang akan berakhir pada 12 Mei.Kenderaan semakin banyak diatas jalan, ramai yang dah balik bekerja.Roadblock keluar masuk Jambatan pun dah tak dak malah Plaza tol A dan B jambatan pun dah beroperasi sepenuhnya.Tak caya tengok video kat bawah...p/s: Jangan lupa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 weeks and 6 days ago.

 

DAH MASUK KE PKP 4 LA NI TAPI

Diam tak diam kita dah masuk ke fasa ke 4 PKP.Berbanding dengan PKP 1 dan 2, PKP 3 dan yang terbaru PKP 4 nih boleh dikatakan agak longgar sikit.Kenderaan atas jalan semakin banyak mungkin sebab banyak company yang boleh beroperasi la ni...Tak percaya hang pa tengok video nih dari Butterworth ke Pulau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month ago.

 

PKP3 KEADAAN DI PENANG BRIDGE 20 APRIL

20 APRIL 2020SEBARANG JAYA KE PULAU PINANG MELALUI JAMBATAN PERTAMARAMAI-RAMAI NI NAK PI KEMANA?JANGAN LUPA SUBSCRIBE CHANNEL

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and a week ago.

 

TERIMA KASIH CHEDET

Kita boleh berbeza pendapat...Kita boleh berbeza aliran politik...Tetapi kita semua tidak boleh menidakkan jasa insan ini untuk kita rakyat Malaysia.Terima kasih Tun Dr Mahathir

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and 4 weeks ago.

 

CORONAVIRUS SEBENARNYA LUBUK DUIT

Virus yang sedang mengancam dunia sekarang nih sebenarnya lubuk duit untuk page-page besar di facebook, blogpress dan juga media massa besar kat Malaysia.Mana taknya, dengan headline yang catchy saja dah boleh mendapat ribuan share dan traffic ke laman masing-masing.Rakyat Malaysia mana ada nak baca isi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months ago.

 

KEHILANGAN

Nampak bayang dalam gelap...Yang melangkah semakin jauhApa yang terjadi...Mulutmu diam seribu bahasaKebisuanmu membuat kami semua tak berdaya membantuHati bagai tersambar petir sekiranya hilang tak kembaliPergi yang tanpa pernah direlakan kepergianPergi yang kami semua tak merelakan...Walau apa pun... kuasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 2 weeks ago.

 

CAMERON HIGHLAND V3

RIDE SANTAI CAMERON HIGHLAND V3Bermula dengan Ride Santai V1, 4 biji motor kemudian Ride Santai V2 dengan 11 biji motor...Tahun nih Ride santai V3 plan awal 12 biji dari Penang akan bertemu 1 biji lagi motor dari KL di Simpang Pulai...So kita tunggu ja lah next update...p/s: Plan Ride Santai V3 ni pada 6...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 3 weeks ago.

 

DAH BOLEH CHECK DI EGUMIS

Ingat lagi Wang Tak Dituntut (WTD) yang kecoh dulu?Ok sekarang hangpa tak payah dah nak buang masa beratoq lama, la nih semua dihujung jari saja.Web Egumis dah berfungsi sejak semalam untuk hangpa check kut-kut la ada duit hangpa yang tak sempat nak tuntut tuh.Simple basic registration ja masuk nama,no ic,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 4 weeks ago.

 

SELAMAT DATANG 2020

Tahun baru umpama lebaran muka surat kosong di buku baru.Mungkin banyak perkara yang bermain di fikiran yang hendak diluahkan tapi tak mampu untuk dicoretkan.Entah lah... aku tak dak "new year resolution" sebab aku hanya setia menaruh harapan dan mengharap pada sesuatu keajaiban.Hanya orang-orang tertentu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months ago.

 

MUNGKIN JUGA

Mungkin aku jatuh terlalu dalamMungkin aku yang melangkah terlalu jauhMungkin juga kerana aku tidak sanggupmelompat lebih tinggi untuk mencapai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months ago.

 

JALAN TERUS ATAU...

Pilihan yang amat sukar walaupun rahsia dah terdedah, salah silap semua dah nampak tapi...Entah lah...Mungkin satu hari nanti semua akan selesai macam angin lalu saja atau mungkin juga suatu hari nanti sebelum mata terpejam erat hajat akan tercapai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and a week ago.

 

ALLAH MAHA BESAR

Dalam kelekaan, alhamdulillah masih disayangi ALLAH.Ya ALLAHU AKBAR, ALLAH MAHA BESARdalam tak sedar DIA memberi petunjuk yang nyata!!Walaupun perit,pedih namun bersyukur ke atas hadratnya...Cuma sekarang kita teruskan permainan yang dimulakan tengok sampai bila pembohongan akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months ago.

 

I'll be your shoulder to cry on

A Shoulder to Cry OnLife is full of lots of up and downsAnd the distance feels furtherWhen you're headed for the groundAnd there is nothing more painful than to let your feelings take you downIt's so hard to know the way you feel insideWhen there's many thoughts and feelings that you hideBut you might feel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 2 weeks ago.

 

DUA INSAN

Bila kau senyum kugembiraBila kau sedih 'ku menangisBagai taman rindukan kembangKurindu padamu oh sayangDi mana saja kau beradaKu 'kan tetap bersamamuWalaupun jasadmu jauhNamun hatimu dekat selaluWalau kini halangan menimpaBila cinta ada kutetap setiaHanya dikau dan asmaraMembuat hidupku bagai dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7 months ago.

 

PADA SYURGA DI WAJAHMU

Tuhan sengaja menduga kitaDi mana kesabaran manusiaEngkau istri yang kusanjungiLambang semangat cinta duniaPasti engkau terkenangkanPeristiwa semalamSaat 'ku menggadaikan cintaPada onak dan duri asmaraEntah di mana akal pikiranHingga sesat di jalan yang terangIni suratan yang diberikanMenguji kekuatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »