User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

Your avatar

Real Name: abahhfiy

Member Since: 17th July 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 9

DINOSAUR DI SEMENYIH

MELIHAT gambar-gambar dinosaur yang seakan-akan realiti di laman sosial rakan kerjanya, mendorong Mohd. Samsul Anuar, 35, untuk melihat lebih dekat Dinosaur Kingdom di Setia EcoHill, Semenyih, Selangor.Empat anaknya yang berumur 13 tahun ke bawah, sememangnya suka apa sahaja berkaitan dinosaur.Hajat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 2 days ago.

 

DIA NI MANUSIA KA?

Aku malas nak stori panjang-panjang cuma nak tau...perempuan pengasuh tu betoi ka manusia?Sebab nak kata binatang pun,binatang tak bersalah dalam hal ni. Nak mention babi pun rasanya babi pun tak macam dia nih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 4 days ago.

 

INI SEMUA JODOH?

Nikah budak umur 11 tahun, hampir sebaya dengan anak sendiri ...dikatakan jodoh?Alasan "booking dulu" atau nikah gantung? Kalau dah jadi bini tak dak maknanya nak simpan dulu...Katanya dah dapatkan pendapat pakar dinegara jiran terlebih dahulu...adoi lader bini dah dua anak dah enam kalau ya pun kemaruk nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 weeks and a day ago.

 

PERCUMA 10 CARA MUDAH DAPATKAN BITCOIN

Ya betoi 6 cara mudah untuk dapatkan BITCOIN PERCUMA... dari 10 langkah,kita guna cara mudah saja tanpa perlukan modal besar.Yang penting ada data internet,email yang sah dan KERAJINAN! itu sajaTeknik atau cara "FAUCET" (hangpa google lah sendiri)...jom tengok step by step...1. Buka account di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 weeks and 2 days ago.

 

#MHMHYPE MILITARY CAMO ZIPPER HOODIE

Kepada yang berminat dengan Military Camo Design Hoodie yang macam nih boleh lah jenguk di page #MHMHYPERMART.Nak jamin murah sangat tuh memang tak la...tapi kalau nak berjimat pasti berbaloi bagi hangpa.Kalau nak borong kita boleh kawtim harga...tapi MOQ kena tengok sama lah no.Amacam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 weeks ago.

 

SELERA MALAYSIA,TUKANG MASAK ANTARABANGSA

“Kami mahukan orang tempatan diambil bekerja sebagai tukang masak. Tiada kompromi...kami beri masa hingga 31 Disember untuk berbuat demikian. Jika gagal, kami tidak dapat bantu lagi,” kataMenteri Sumber Manusia, M.Kulasegaran...Dari satu sudut ramai yang pastinya bersetuju dengan perkara nih sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 weeks and a day ago.

 

HARAP KUDUNGLAH KAKINYA

Untuk kali pertamanya, barang customer order hilang dari parcel!Walaupun beribu ringgit transaction yang aku pernah buat sebelum nih, benda macam nih belum pernah terjadi lagi.Kalau setakat ter "switch" address buyer, barang sampai tak sama warna atau size tuh biasa gak la tapi parcel kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 2 weeks ago.

 

SABAQ BRO...

“Atas semangat Malaysia baharu, Anwar perlu segera masuk bertanding kerana rakyat tidak sabar untuk melihat beliau kembali ke Dewan Rakyat,” -shBaru sebulan lepas mengundi dah nak suruh MP yang menang kosongkan kerusi bagi kat DSAI...relax bro!Dari kosongkan kerusi baik hang pa cari memana kerusi yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 2 weeks ago.

 

EHH...BR1M DAH BERTUKAQ

Jangan terkejut kalau hangpa browse ke website ebr1m tau!Website tu betoi tak kena hack pun...Ye lah time-time nih lah hangpa nak checkkan sebab dengaq kata pembayaran akan bermula dalam minggu nih.La ni BR1M dah pun dikenali dengan nama Bantuan Sara Hidup Rakyat macam gambaq yang aku tempek nih, walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 2 weeks ago.

 

SELAMAT TINGGAL GST

SELEPAS hampir tiga tahun...hari kami terpaksa ucapkan selamat tinggal kat hang.Hang mungkin ada kebaikan tersendiri tapi kami di Malaysia belum dapat menerima hang seadanya lagi.Jasa hang tetap kami kenang sampai bila-bila...pasal hang juga sejarah baru tercipta dengan terbinanya kerajaan baru dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 3 weeks ago.

 

TABUNG HARAPAN MALAYSIA

Tabung HARAPAN Malaysia dah pun diumumkan oleh Tun dan akan menjadi tanggungjawap Kementerian Kewangan.Kalau dari sudut politik banyak yang boleh dipertikaikan tapi dari sudut patriotik ianya satu yang patut kita banggakan sebagai rakyat Malaysia.Dah nama pun tabung derma, jadi kita mempunyai pilihan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 3 weeks ago.

 

dari paper... DOMINAR D400 CURI TUMPUAN

Sekian lama menyepi, akhirnya Syarikat Motosikal dan Enjin Nasional Sdn Bhd (MODENAS) mula mengorak langkah bersaing bersama pemain industri yang lebih dominan menguasai pasaran dua roda.Tetapi perlu diingat, MODENAS juga pernah menguasai pasaran tempatan satu ketika dulu sebelum ditinggalkan pesaing.Kini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 3 weeks ago.

 

dari paper...LASAK DI HUTAN, PANAS DI KOTA

Sebut saja Ducati, ramai terbayang jentera dua roda berwarna merah menyala dan ngauman ekzos mengasyikan telinga.Baru-baru ini, penulis diberi peluang oleh pengedar sah Ducati di Malaysia, Next Bike Sdn Bhd untuk menunggang uji model dwikegunaan, Multistrada 950.Sekilas pandang, jentera ini seakan-akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 3 weeks ago.

 

JANGAN LUPA GAWANG BOCOR

Aku bukan peminat politik tegar tapi aku antara jutaan yang sekarang nih sekadar memulangkan paku buah keras kepada pemimpin terdahulu dan jugak penyokong depa.So la ni ramai yang baru jadi pembangkang dan mula nak menyerang kerajaan. Mula nak main kan isu-isu manifesto dan beberapa isu lain... sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 3 weeks ago.

 

ISU YANG TAK DAK ISU PUN

Isu kat negara Perthliss yang hangat diperkatakan dua tiga hari nih sepatutnya kalau diikutkan tak nampak macam satu isu yang besaq.Apa yang jadi pasal apa jadi, aku rasa hangpa dah tau...benda dihujung jari ja la ni, tak dak kat tv,kat FB bersepah tak pun kat twitter pun ada...kalau cari kat tumblr aku tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 3 weeks ago.

 

INGAT SENANG SENANG NAK PERCAYA

Saja nak bagi tau kat hangpa, dulu ada sorang buyer Melayu tapi nama Mat Salleh nak beli seluaq ni dengan aku.Tapi yang bestnya bukan pasal dia nak beli, tapi details yang dia mintak kat aku untuk pastikan dia tak ditipu tuh...salinan ic depan belakangsalinan lesenbil api /airno plet kenderaanDemmmmm macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 3 weeks ago.

 

PERLIS IS SO SMALL

Kalau hangpa ada akaun twitter dan ada follow isu-isu semasa serta politik mesti hangpa perasan #PerlisIsSoSmallyang berciap-ciapan semalam kan.Semua berkait rapat dengan isu politik kerajaan negeri yang dapat mandat dari rakyat untuk terus memerintah tapi bertelagah sesama depa.So ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 4 weeks ago.

 

BAZAR RAMADAN...TAK HAPPENING?

Ya bagi aku tahun nih bazar ramadan tak happening macam 4 atau 5 tahun lepas.Camna boleh kata tak happening?Bazar ramadan Bayan Baru satu ketika antara yang terbesaq kat bahagian Pulau. Kalau dulu punya cerita bulan posa saja kompem sesak jalan dari simpang Jalan tengah, dari roundabout Bayan Baru, dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 4 weeks ago.

 

LAPORAN DECLASSIFIED 1MDB

Aku pasti ramai yang teruja bila laporan nih dibuka kepada umum dan aku pasti ramai yang berlumba-lumba nak baca laporan nih.Aku pun tak terkecuali gak nak ushar bukan nak buat pandai tapi sekadar untuk ambil tahu.Lepas dua kali scroll ataih bawah laporan 19 muka surat nih, yang aku nakmpak dan faham cuma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months ago.

 

TUA TAPI BIJAK

Aku pasti ramai diantara kita tak dapat nak jangka kenapa dan mengapa Tun Mahathir buat sesuatu keputusan dalam sehari dua nih.Contohnya senarai hitamkan Datuk Seri Najib (DSN) dari ke luar negara bercuti hari ni, bukan pasal DSN dah didapati bersalah! tapi untuk mengelakkan sebarang masalah jika ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next »