User Profile: TeacherDiva

Show pings in: English | Malay | All

 

TeacherDiva

Your avatar

Real Name: TeacherDiva

Member Since: 2nd May 2018


A Loud Teacher with A Dramatic Appeal || Malaysian Blogger based on Land Below the Wind || Sharing All the Things i love || A Temporarily Parent and Teacher for kids Till Noon || People in People, There is Story in Every Stories,Teacher in Teachers


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

AKTIVITI TEMA MINGGU 17

Aktiviti Settle for the week of 16. Bertemakan Pakaian Saya.Pas aktiviti siap nampak jer cikgu nak amik gamabr aktiviti mereka. Fuhh kalah - kalah cikgu yer..Hahaha But i'm happy and they learn something new every week.Tengok tu siap berpeace.Cikgu turutkan jer lahHaha my student

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 2 weeks ago.

 

DESSERT NEAR ME

EVENING DESSERTBr jer pas jalan - jalan dr Daerah Tuaran so pulang ikut jalan tembus ke arah gayang. Mood nak makan puding kelapa so singgah ke kawasan gerai - gerai kelapa bakar yang masih terdapat di kawasan perindustrian KKIP di area Sepanggar. Sememangnya kawasan lokasi kesukaan para pelancong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 2 weeks ago.

 

1 MEI 2018

Pada setiap tahun 1 Mei merupakan tarikh yang amat penting kepada semua pekeja - pekerja tak kita bekerja di Swasta mahupun Kerajaan.SELAMAT HARI PEKERJA 2018HAPPY LABOUR DAY 2018

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 2 weeks ago.

 

NASIHAT SI BELIAU MAKNA UMPAMA TIN KOSONG

PERNAH DENGAR TAK CAM NER BUNYI TIN KOSONG?Itulah perumpamaan bagi mereka yang sembang kencang, atau dalam kata mudahnya, para keyboard warrior, para pengkritik alam maya dan juga pejuang-pejuang kata kosong !Pernah tak datang kepada kamu seorang individu yang bercakap tak mahu kalah ataupun suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 2 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 3 weeks ago.

 

MY STOMACH FOR CUP CAKES

Korang peminat CUP CAKE? Kalau ye..jom aku nak cadangkan cup cake buatan Laila Homemade.Bagi yang tinggal area KOTA KINABALU, SABAH boleh lah membuat tempahan.atauanda boleh menghubungi di FB↓↓https://web.facebook.com/syuwaiSelain dari Cup Cakes mereka juga menerima tempahan pelbagai jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 3 weeks ago.

 

JIKA MUSIM HFMD TIBA

Sejak aku mula kembali ke tugas utama semenjak bertugas sebagai kakitangan kerajaan dan juga warga pendidik yang menumpukan golongan kanak - kanak seawal umur 5 tahun akan timbul perlbagai kemungkinan yang aku harus utamakan ketika bertugas dan antaranya adalah gelaja yang berkaitan penyakit berjangkit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 3 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 3 weeks ago.

 

SIHIR YANG HAMPIR MENGHANCURKAN KEHIDUPAN KU

Dalam post kali ini saya ingin kongsikan pengalaman yang terjadi pada diri saya.Situasi dalam pejabat ada pelbagai keadaan..Rencah rasa dunia pekerjaan terutamanya mereka - mreka yang berkerja dalam pejabat. Sesungguhnya setiap manusia akan berhadapan dengan pelbagai kerenah dan keadaan sekeliling di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 3 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 3 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 4 weeks ago.

 

MONTH DUE OF APRIL

Aku mengambil masa yang agak lama kali nie untuk menceriakan kelas dimana kesihatan yang amat tidak memberangsangkan disebabkan kesan - kesan perbuatan daripada manusia - manusia yang melanggar hukum Allah SWTAntara BBM yang dalam proses untuk keceriaan kelas bagiSUDUT AGAMA DAN MORALTapi aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
1 month and 4 weeks ago.

 

POSTER GIGI

Poster yang boleh digunakan sebagai rujukan khasnya pada guru - guru taska/tabika/prasekolah/tadika untuk digunakan sebagai BBM pada murud - murid anda.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
2 months ago.

 

BACAAN SELAWAT NABI DALAM RUMI

Teacher Diva kongsikan bacaan selawat nabi dalam rumi dan terjemahan dalam Bahasa Melayu.Mudah untuk difahami dan boleh digunakan sebagai BBM dalam modul pendidikan islam bagi kanak - kanak Taska/Tabika/Pra Sekolah/Tadika.Semoga ini bermanfaat pada Cikgu - cikgu semua.Selawat dan salam ke atas junjungan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
2 months ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
2 months and a week ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
2 months and a week ago.

 

NEW BLOG UNDER CONSTRUCTION

Kenapa Aku Berdiam?Kenapa Aku Menyepi?Kenapa Harus Wujud Manusia yang sanggup melakukan sebegini pada diriku sehingga mereka sanggup masuk masuk ke Neraka Jahanam seperti dinyatakan pada umatnya yang menyekutukan Tuhan mereka sendiri iaitu ALLAH SWT hanya kerana seketul daging hitam yang wujud dalam hati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
2 months and 2 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
2 months and 2 weeks ago.

 

WORLD SMALLEST DICTIONARY?

It's been long time i have not use this dictionary since Secondary school. And guess what i found it all the sudden while was searching other thing and this cute dictionary just pop up in front of my eyes.And now i'm thinking of using it and treasured it as one of my life

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TeacherDiva TeacherDiva via DJari
2 months and 2 weeks ago.