User Profile: Sunnyxmate

Show pings in: English | Malay | All

 

Sunnyxmate

Your avatar

Real Name: Sani Yunus

Member Since: 8th September 2014


Hanya insan biasa yang belajar menjadi luar biasa.Aku suka melihat, mengkaji dan berkongsi apa yang aku temui.Doakan aku ya :-)


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 5

Feedback Puteri Sarah Liyana Menggunakan Losyen Secret Correa Premium

https://www.youtube.com/watch?v=sMFiC5-ghMc Puteri Sarah Liyana, isteri kepada Shamsul Yusof pun juga mencuba losyen kurus sejuk secret correa premium, terutamanya untuk mengurangkan lemak-lemak comel selepas bersalin anak pertama Anda bila lagi? RAHSIA IBU LEPAS BERSALIN Hilang pregnancy FAT...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via kuruskanbadan
1 month ago.

 

16 Fakta Pemasaran Instagram Yang And Patut Tahu Untuk Berjaya Dalam Bisnes Instagram

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Instagram telah menjadi media sosial kedua terbesar selepas Facebook. Ini menjadikan ia sebagai salah satu pilihan usahawan untuk menjadikannya sebagai medium untuk pemasaran bisnes mereka. Berikut ada adalah 9 fakta berkenaan pemasaran Instagram yang anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
1 month ago.

 

5 Produk Bisnes Cenderahati Laku Keras!

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Semua orang memang suka kalau dapat cenderahati dari yang kecil hingga ke yang dewasanya. Benda free, siapa tak suka kan? Apatah lagi kalau design dan cederahati yang korang dapat tu comel dan cantikkan? Korang sendiri pun boleh rasa sepanjang zaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
2 months ago.

 

Percutian Itu Memang Menyeronokkan!

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Percutian bermaksud berehat atau kebebasan dari tugas, perniagaan, atau aktiviti pekerjaan. Lain maksud macam tempoh yang dihabiskan dari rumah atau rekreasi yang mempunyai percutian yang menyenangkan dan menyeronokan di pantai. Kita perlu lah ambik time off...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
2 months ago.

 

Resepi Kuih Bingka Pemanggang Ajaib Viral

Sebenarnya dah lama akak sharekan resepi kuih bingka pemanggang ajaib ni.  Memang sudah ada lama di facebook Taukeh Pemanggang Ajaib Post tu dah ada lama sejak 17 June 2013 dah sudah dikongsikan lebih dari 26,000 Share dan 7.5k Like.. Wah banyak Share dan Like dia kan? Rasa bongkak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via TPA
2 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Waffle Paling Sedap Dan Paling Raggup!

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Bila sebut aje waflle, hidung aku mesti terbuai-buai dengan baunya yang wangi dan lazat terus aje teringat masa pergi melawat Hospital Putrajaya atau masa orang rumah aku shopping kat pasaraya. Serius bau tu buat aku jadi tak keruan wei.. Boleh buat aku terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Sejak Abang Joing Group Ni Hidup Abang Huru-Hara!

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Tiap-tiap hari ada bonus sampai muntah dari muntah hijau, jadi muntah pink! Sejak sebulan lepas abang joint  satu group yang ohsem ni. Memang hidup abang hura-hara bila joint group.  Abang kena stay active supaya dapat stay lama dalam group ni..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Kek Coklat Lava Paling Sedap

Hidangan untuk 4 cup Bahan-bahan: 5 sudu besar butter 100gm coklat gelap (satu bar coklat standard) 2 biji telur saiz besar 1 kuning telur saiz besar 3 sudu besar gula 3 sudu besar tepung 2 sudu kecil serbuk koko 1 secubit garam 4 paper cup atau 4 ramekins – disapu butter Cara penyediaan kek coklat lava...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via TPA
2 months and 3 weeks ago.

 

Kerja Part Time Dengan Ninja Van

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Zaman ekonomi yang tak berapa stabil ni, makin ramai mencari peluang untuk kerja part time apatah lagi secara full time. Bila nilai duit semakin mengecil, duit RM50 untuk membeli barang keperluan sudah tidak memadai untuk digunakan membeli barang dapur jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Punca-punca sakit tulang belakang

The post Punca-punca sakit tulang belakang appeared first on Rawat Sakit Belakang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via Rawat Sakit Belakang
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Facebook Live Yang Awesome!

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Pada awal pendedahan Facebook Live hanya digunakan pada peranti mudah alih sahaja, tetapi sekarang, Facebook boleh disiarkan dari mana-mana peranti mudah alih atau komputer desktop. Memang rugi sangat kalau korang tak ambil peluang untuk gunakan Facebook Live...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
3 months and 4 weeks ago.

 

Jangan Beli Liker Converter Jika..

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Jangan Beli Like Converter? Ya jangan beli Liker Converter Jika Korang Tak Guna! . Rileks bro! Cool ya! Gua explain why? Adakah pentingnya like dalam bisnes difacebook? Ofkos memang penting, sebabnya lagi ramai yang like, lagi ramai yang suka dengan produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
4 months and a week ago.

 

7 Langkah Buat Duit Cara Mudah Dan Santai

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Memang sempoi kalau dapat duit dengan cara paling mudah dan santai. Betul tak? Sudah menjadi lumrahnya bukan senang nak jadi senangkan.Tapi kalau ada orang nak bantu mudahkan kerja korang lagi koolkan?  .  Apa yang selalunya menjadi kekangan untuk buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
4 months and a week ago.

 

5 Perkara Pasal Pasaran Hadapan Minyak Sawit Mentah -FCPO Yang Korang Patut Tahu!

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online 1.Apakah yang dimaksudkan dengan FCPO / FKLI ? FCPO adalah singkatan nama untuk Future Crude Palm Oil atau lebih dikenali sebagai Pasaran Hadapan Minyak Sawit Mentah Malaysia. FKLI adalah singkatan nama untuk Future Kuala Lumpur Index atau lebih dikenali...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Kenapa kita perlu melabur di Kuala Lumpur

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Malaysia merupakan pasaran hartanah yang sedang meningkat naik   dan telah menarik minat pelabur dan pembeli rumah bukan sahaja dari Malaysia malah dari serata dunia Yang paling ketara, Kuala Lumpur, Pulau Pinang, dan Johor Bharu adalah kawasan yang paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
10 months and a week ago.

 

Hanya 4 Cara Ni Boleh Buat Korang Lulus Exam PTD M41 November 2016

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Berdebar-debar jantung calon-calon exam PTD November 2016 yang telah terpilih. Ada yang first time ambil exam PTD ni  dan ada yang dah beberapa kali. Dengarnya ada yang dah ambil exam sampai 6 kali.. Memang tekad sungguhkan.. Memandangkan jawatan PTD ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
1 day and 13 hours ago.

 

13 Petua Atasi Haid Tidak Teratur

Untuk anda yang menghadapi masalah haid yang tidak teratur seperti entri yang sebelum ini, anda boleh juga cuba 14 petua atasi haid tidak teratur ini. Gunakan sahaja bahan yang sedia ada didapur rumah anda. Cepat dan mudah disediakan. . BIJAN GULA PERANG  Pengambilan bijan putih atau hitam yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via kuruskanbadan
1 month ago.

 

12 Punca Haid Tidak Teratur Dan Cara Mengatasinya

Penting untuk para wanita mengetahui masalah punca haid tidak teratur. Masalah period ataupun kitar haid yang tidak stabil umumnya bersangkut paut dengan penghasilan hormon dalam badan. Jika masalah ini berterusan, perkara ini akan menyebabkan masalah kronik yang lain. Punca-Punca Haid Tidak Teratur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via kuruskanbadan
3 months and 2 weeks ago.

 

5 Tips Kurus Selepas Bersalin

Proses melahirkan memang satu proses yang menyebabkan banyak perubahan dalam badan. Salah satunya adalah perut yang membesar secara signifikan. Untuk mengurangkan berat badan dan mendapatkan perut yang rata kembali bukanlah tugas yang mudah. Tapi bukan bermakna ia perkara yang mustahil. Dengan melakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via kuruskanbadan
3 months and 2 weeks ago.

 

5 Manafaat Lidah Buaya

Anda sanggup berhabisan menggunakn pelbagai produk kecantikan bagi mendapatkan kulit wajah seperti orang korea, iaitu kulit dambaan setiap kaum hawa. Kulit muka yang mulus, gebu, putih bersih, terhindar dari jerawat atau jeragat dan banyak lagi. Pendek kata, kulit wajah oarang korea sememangnya sempurna.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via kuruskanbadan
4 months ago.

 

1 2 3 4 5 Next »