User Profile: ISABELDIAZ

Show pings in: English | Malay | All

 

ISABELDIAZ

Your avatar

Real Name: Mummy Muhaimin

Member Since: 19th May 2013



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 1

#saynotozina not #saynotovalentineday

#saynotozina not #saynotovalentineday | Melihatkepada tajuk entry, nampaknya saya agak ketinggalan zaman sebab Valentine Day sudah lama berlalu. Al maklumlah, weekday saya fokus dengan Internship. Bila saya bukak blog, memang tak akan buat kerja lagi. So, thats why I only active when weekend. Berbalik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
1 day and 22 hours ago.

 

Rangkuman Minggu 1 Internship

Rangkuman Minggu 1 Internship | Setelah hampir sebulan menjadi pelajar semester 8, saya kena keluar untuk menjalani internship. Tujuannya supaya saya dapat melaksanakan 3 buah projek di samping menjalankan kajian saya yang hampir selesai (kononnyalah). Harapan saya agar ia dapat siap dalam masa sebulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
6 days and 21 hours ago.

 

Perkahwinan, Permulaan Suatu Perhubungan

Perkahwinan, Permulaan Suatu Perhubungan | Perkahwinan adalah impian pasangan-pasangan yang belum berkahwin. Pelbagai usaha dilakukan untuk membina sebuah mahligai perkahwinan. Ada pasangan yang kenal bertahun-tahun baru berkahwin. Ada yang kenal setahun 2 dah berkahwin. Kebanyakannya merasakan perkahwinan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
1 week and 6 days ago.

 

KDrama Review : Oh My Venus

KDrama Review | Oh My VenusPengarahKim Hyung SukPelakonSo Ji Sub sebagai Kim Young Ho/John KimShi Min Ah sebagai Kang Joo EunJung Gyu Won sebagai Im Woo SikYoo In Young sebagai Oh Soo JinPermulaan cerita Oh My Venus bermula dengan penceritaan tentang kehidupan remaja Kang Joo Eun yang amat cantik (ulzzang)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
2 weeks ago.

 

Muhaimin's 10th Monthsary

Muhaimin's 10th Monthsary |Kalau dihitung sehinggalah ke hari ini maka genaplah 10 bulan 4 hari usia baby kesayangan mamak, Ammar Muhaimin. Kesayangan mamak membesar dengan cepat sehinggakan mamak rindu saat-saat mamak tak berenggang dengan Muhaimin terutamanya masa berpantang dulu. Sama-sama bangun.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
2 weeks and a day ago.

 

Delisa Aromatherapy Cream

Delisa Aromatherapy Cream |Mood weekend already. Tapi weekend ni saya agak busy and maybe saya tak sempat nak update apa-apa. Saya perlu pindah ke rumah sewa sebab minggu depan dah start internship. Tak adalah nervous macam praktikum sebab saya pergi di sekolah yang sama. Cuma saya risau pasal projek...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
2 weeks and 2 days ago.

 

Collagen Plus Vitamin E Soap

CollagenPlusVitaminESoap|Sebelum saya bercerita apa-apa berkaitan dengan sabun collagen, saya nak komen satu benda. Sedap gak update blog guna apps Blogger ni erk. Selalu update guna browser memang rabak habis kuota tenet. Rasa lagi semangat nak update blog lepas ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
2 weeks and 3 days ago.

 

Cara Elak Ruam Pada Bayi

Cara Elak Ruam Pada Bayi | Masalah ruam adalah masalah yang sering terjadi dalam kalangan baby (maksud saya ruam dekat punggung). Lagi-lagi baby girl. Gerenti meraung kalau terkena air kencing or tergesel dengan pampers. Sepanjang saya jaga Muhaimin hanya sekali saja dia pernah kena ruam. Itupun dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
2 weeks and 4 days ago.

 

Root Canal Treatment

Root Canal Treatment | Kalau ikut kebiasaan, saya akan share something yang berkaitan dengan kesihatan kulit. Tapi kali ini saya akan membuat perkongsian tentang kesihatan gigi. Gigi merupakan aset penting bagi setiap individu. Kerosakan gigi boleh mempengaruhi tahap keyakinan seseorang termasuklah saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
3 weeks ago.

 

Cara Mudah Elak Jerawat

Cara Mudah Elak Jerawat | Kulit yang cantik terutamanya yang bebas daripada jerawat. Siapa yang tak nak kan? Tapi nak dapatkan kulit yang cantik, nak pastikan kulit sentiasa licin berseri bukan satu tugas yang mudah sebab itu adalah pepatah orang puteh cakap, beauty is pain kecuali kalau anda guna produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
3 weeks and 3 days ago.

 

KDrama Review : The Flu (Gamgi)

KDrama Review : The Flu (Gamgi)PengarahKim Sung SuPelakonJang Hyuk sebagai Kang Ji GooSong Ae sebagai Kim In HaePark Min Ha sebagai Kim Mi ReuLee Hee Joon sebagai Byung KiStart minggu ni saya akan review drama-drama atau movie-movie Korea yang saya selesai tengok. Jangan terkejut. Saya memang minat drama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
7 months ago.

 

Mengatasi Masalah Sembelit

Mengatasi Masalah Sembelit | Sembelit adalah salah satu masalah kesihatan yang pernah saya alami. Sampai dihantar ke hospital tengah malam tiga tahun lepas. Tidak mungkin saya lupa. Lecturer menunggu saya di hospital. Sampai merah biji mata. Cuma apabila dah kahwin, jarang dah berlaku. Mungkin sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
7 months and a week ago.

 

Mengatasi Masalah Fobia Jarum

Mengatasi Masalah Fobia Jarum | Saya baru balik dari Klinik Kesihatan Bintangor. Sebenarnya saya tak sakit. Saya okay. Cuma kakak nurse yang handle saya kat kampung suruh saya jumpa hospital yang terdekat sebab dah lama sangat saya keluar darah. Around 22 days already. Alang-alang termenung sorang-sorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
7 months and 2 weeks ago.

 

How To Create Your Own Skincare Routine

How To Create Your Own Skincare Routine | Okay, dalam blogpost semalam saya ada berkongsi tentang skincare routine saya sendiri iaitu apa yang saya tempek kat muka setiap hari. Sebenarnya benda ni sangat simple. Anda nak buat itu dulu baru buat ini, anda nak pakai ini dulu baru pakai itu, terpulang kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
7 months and 3 weeks ago.

 

About My Studies

About My Studies | Sebenarnya, saya tidak menyangka yang saya akan menjadi mommy dalam usia semuda ini. Tapi itu ketentuan daripada Allah jadi kita kena terima dengan hati yang terbuka. Setelah saya disahkan mengandung pada bulan November (late booker), saya pun memohon untuk menangguhkan pengajian dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
8 months ago.

 

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016 | Dah nak raya ni jadi teringin pulak nak shopping sakan tapi purse tengah kempis sebab elaun belum masuk lagi bulan ni. Jadi, teringinlah nak mencuba nasib join dalamgiveawayanjuran sis Lyssa Faizureen yang ditaja oleh nile.com.my. Hadiah memang lumayan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
8 months ago.

 

Mommy Belajar Uruskan Muhaimin

Mommy Belajar Uruskan Muhaimin | 5 hari Muhaimin ditahan, 5 hari jugaklah saya menguruskan Muhaimin seorang diri. Daddy Muhaimin just dapat datang sekejap-sekejap jer. Maklumlah, hospital kan. Habis jer waktu melawat, startlah mak cik-mak cik guard bergerak mencari mangsanya. Hahah. Tapi nak buat macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
8 months ago.

 

Muhaimin Kekurangan Enzim G6PD

Muhaimin Kekurangan Enzim G6PD | Setelah melahirkan Muhaimin, kakak nurse pun start menjahit bahagian-bahagian yang terkoyak tu. Selesai dijahit, saya terus dibawa ke wad untuk ibu-ibu yang selesai melahirkan anak. Wad yang terletak di Day Care Clinic. Pertama kali daddy Muhaimin melihat Muhaimin di depan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
8 months ago.

 

Kelahiran Ammar Muhaimin

Kelahiran Ammar Muhaimin | Alhamdulillah. Syukur kepada Allah kerana telah memudahkan urusan saya melahirkan si kecil yang selama ini melepak di dalam rahim saya selama 9 bulan lebih. Pada 28 Mac 2016, tepat jam 2222 malam, saya selamat melahirkan bayi lelaki seberat 2.2 kg secara normal melalui kaedah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ISABELDIAZ ISABELDIAZ via Diari Mommy Muhaimin
8 months ago.