Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Movement Control Order

The Movement Control Order(MCO) is in effect to reduce the spread of COVID-19. How is everyone doing? Blog about it and tag your entry with 'covid19'.

Responses:

 

Fresh Pings

ANEKA RESEPI NASI GORENG YANG BOLEH DICUBA SEPANJANG PKP NI

hai assalammualaikumAneka Resepi Nasi Goreng Yang Boleh Dicuba - Hah, sepanjang PKP ni, duduk rumah sahaja, mesti kerja nak makan je la kan, atau dah tak tau nak masak apa kan. Kalau malas masak banyak lauk, masak je satu menu. Contoh nasi goreng, aneka resepi nasi goreng yang boleh dibuat. Nah, nad kongsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 hours and 13 minutes ago.

 

Kempen haiwan angkat dan penajaan Zoo Negara

Terdahulu saya pernah menyiarkan masalah dana yang dihadapi Zoo Negara ekoran penyusutan jumlah pengunjung dan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Covid-19.Pautan :https://www.simiey.info/2020/03/zoo-negara-perlukan-dana-ketiadaan.htmlBeberapa inisiatif telah diambil oleh pihak Zoo Negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
3 hours and 50 minutes ago.

 

10 Jenis Makanan Ini Dapat Membantu Cegah COVID-19

10 Jenis Bahan Makanan Yang Dapat Menguatkan Tubuh Melawan COVID-19Penularan COVID-19 yang disebabkan virus Corona ini semakin membimbangkan. Sehingga waktu post ini ditulis, sudah ada 37 kematian dicatat disebabkan virus corona ini.Seperti sudah sedia maklum, untuk mencegah penularan virus corona ini, kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
6 hours and a minute ago.

 

Pesawat Lion Air Bawa Pasukan Perubatan COVID-19 Meletup Di Filipina

Pesawat Lion Air Bawa Pasukan Perubatan COVID-19 Terbakar Lalu Meletup di Filipina.Sebuah pesawat Lion Air yang membawa pasukan perubatan COVID-19 dilaporkan terbakar dan meletup di landasan Lapangan Terbang Antarabangsa Ninoy Aquino (NAIA) jam 8 malam, Ahad (29 Mac 2020) waktu tempatan.Pesawat RPC 5880 itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
11 hours and 53 minutes ago.

 

Survival Family - FIlem Tontonan Musim PKP

Sebuah keluarga yang agak stereotaip di dalam masyarakat Jepun hidup di bandaraya Tokyo. Sehinggalah satu perkara yang tidak dijangka berlaku. Keluarga Suzuki memutuskan mereka perlu bertindak untuk terus hidup.Filem ini ditayangkan pada 11.2.2017Keluarga Suzuki ini terdiri daripada Yoshiyuki sebagai ayah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
12 hours and 15 minutes ago.

 

SPAGETI SOS SARDIN YANG SEDAP

hai assalammualaikumSpageti Sos Sardin Yang Sedap - Dah biasa masak spageti Oglio, spageti bolognase, spageti cheese, nah sekarang cuba spageti tuna pulak..hahaa. Sejak PKP ni kreatif sungguh nak cipta makanan ni ye. Selalu sardin kita makan dengan nasi, roti kan, hah kali ni buat sos sardin untuk spageti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
12 hours and 28 minutes ago.

 

Criticism Is A Compliment When You Are Right

In a classroom, an English teacher asked the students to explain the difference between the words compliment and complement. Nobody raised their hands and after a while a girl timidly stood up and explained the meaning of the two different words. Her humble explanation was perfect but she was later...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus | Lifestyle ⦁ Gadget ⦁ Food ⦁ Travel
14 hours and a minute ago.

 

Lapisan ozon kembali menebal kesan positif Covid-19

Beberapa hari lepas harga petrol dan diesel menjadi tajuk utama perbualan di antara saya dan isteri. Secara keseluruhannya kami bersetuju penurunan harga setiap minggu disebabkan oleh permintaan minyak yang menurun, supply vs. demand.Saya turut berseloroh kalau harga petrol cecah RM1.00 pun kita boleh buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
16 hours and 4 minutes ago.

 

CARA PERMOHONAN RAYUAN BANTUAN PRIHATIN NASIONAL...

APAKAH BANTUAN PRIHATIN NASIONAL?BANTUAN PRIHATIN NASIONAL adalah pemberian tunai secara one-off dengan peruntukan hampir RM10 bilion, dan buat pertama kalinya akan disalurkan juga kepada kumpulan M40. Mereka ini termasuk pekerja swasta, peneroka FELDA, petani, nelayan, peniaga kecil dan semua yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
16 hours and 9 minutes ago.

 

TARIKH BAYARAN BANTUAN PRIHATIN NASIONAL...

Berdasarkan Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN), Perdana Menteri telah mengumumkan Bantuan Prihatian Nasional.APAKAH BANTUAN PRIHATIN NASIONAL?BANTUAN PRIHATIN NASIONAL adalah pemberian tunai secara one-off dengan peruntukan hampir RM10 bilion, dan buat pertama kalinya akan disalurkan juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
16 hours and 29 minutes ago.

 

Aktiviti Yang Menyeronokkan Dan Makanan Enak Di Swiss Garden Hotel Residence Genting Highlands

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Hari ni tak habis lagi Maha nak cerita pasal percutian geng havoc kami kat Swiss Garden Hotel Residence Genting Highlands. Kali ni Maha nak share beberapa aktiviti yang kami semua buat bersama-sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
17 hours and 14 minutes ago.

 

BANTUAN PRIHATIN NASIONAL (BPN), DAFTAR DAN SEMAK BERMULA 1 APRIL

hai assalammualaikumBantuan Prihatin Nasional (BPN) - Disebabkan PKP ni, ramai yang resah hati bagaimana mereka ingin meneruskan kehidupan. Dengan tak dapat kerja, dengan fikir nak makan lagi. Memang ramai terkesan, takut kalau PKP dilanjutkan, bagaimana nak teruskan hidup. Alhamdulillah, haritu Tan Sri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
20 hours and 56 minutes ago.

 

Sahut cabaran tayang gambar keluarga di facebook undang penyakit 'ain

Sehari dua ni saya perhatikan wujud satu trend challenge seperti "bergambar dengan Pasangan", "bergambar dengan anak sulung" dan sebagainya. Saya hanya mampu mengeleng kepala dan berharap tiada perkara buruk yang berlaku.Saya bukan bersifat kolot, namun apa yang saya risaukan ialah Penyakit 'Ain. Ditambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 day and an hour ago.

 

Senarai Zon Merah COVID-19

Senarai 14 Zon Merah COVID-19, Pecahan Kes Mengikut Daerah - KKMKementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menyenaraikan 14 Zon Merah COVID-19 di seluruh negara beserta pecahan daerah sehingga jam 12 tengah hari 28 Mac 2020.14 Zon Merah COVID-19 tersebut adalah :1. Lembah Pantai2. Petaling3. Hulu Langat4.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
1 day and 5 hours ago.

 

Urutan filem Marvel perlu ditonton sebelum Avengers Endgame

Anda peminat filem Marvel Avengers?Sekiranya ya, anda perlu membaca entri ini sehingga habis.Filem terakhir Avengers ialah Avenger: Endgame dan ditayangkan pada tahun lepas, 2019.Plot bagi filem ini boleh dibaca di wikipedia Bahasa Melayu.Pautan :https://ms.wikipedia.org/wiki/Avengers:_EndgamePlot...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 day and 8 hours ago.

 

Stay At Home

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Stay At Home. Pejam celik, pejam celik dah 12 hari stay at home. To be honest memang selama tempoh Perintah Kawalan Pergerakan #PKP ni Mrs. A takde keluar pun kalau ada pun sehari je time tu terpaksa keluar juga ziarah wife cousin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 day and 10 hours ago.

 

Russell Taylors 6L Pressure Cooker-My Honest Review

Honestly speaking I had always been a skeptic when it comes to using an electric pressure cooker to cook in my kitchen. I had my reservations because I had heard rumours that a pressure cooker would explode while you are using it. However I know that sometimes we should not just listen to naysayers and that...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus | Lifestyle ⦁ Gadget ⦁ Food ⦁ Travel
1 day and 10 hours ago.

 

CK EVERYONE edt By Calvin Klein

Calvin Klein introduces a fragrance that is truly for everyone! A bold new fragrance for every generation, and gender that celebrates everyone of us, CK EVERYONE heralds an iconic chapter in the CK ONE story. It’s Authentic, Inclusive, and Liberated.CK EVERYONE By Calvin KleinClick here to READ MORE

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 day and 12 hours ago.

 

UNIQLO x JW ANDERSON 2020 Spring / Summer Collection Includes Kids Line

UNIQLO launched its 2020 Spring/Summer UNIQLO x JW ANDERSON Collection; developed once again with leading London-based fashion brand JW ANDERSON, the latest collaboration is themed “British Country Style” and includes a long-awaited line for kids. UNIQLO x JW ANDERSON 2020 Spring/Summer CollectionClick...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 day and 13 hours ago.

 

HEKTARAN RINDU...

Di sinidi antara kemeriahan dan bintangaku memilih sunyidi mana telah ku tanam hektaran rindu untukmuketika malam berjatuhanhingga terdampar di pagiDan untuk kesekian kalinyaaku merasa kau begitu jauhmeski kita masih saling berteduhdi bawah langit yang samaAku terperuk di antara persimpangandi antara ilusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
1 day and 21 hours ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »